• Българските IT специалисти с 4 пъти по-висока заплата от средната за страната

  Българските IT специалисти с 4 пъти по-висока заплата от средната за страната

  Софтуерният бизнес е създал над 3000 работни места в последните 3 години, а близо 100 нови фирми са били създадени през 2014 г. Това заяви Георги Захариев, член на УС на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) по време на представянето на ежегодния анализ „Барометър на българската IT индустрия”, информира economic.bg. Софтуерният бизнес е най-високоплатеният ... ...

 • Петима арестувани, трима убити по време на специалната операция в Сен Дени

  Трима души са убити по време на специалната операция в Сен Дени, пише в. „Монд“. Според полицейски източници сред убитите има жена, която се е самовзривила в хода на операцията. Тя е задействала колан с експлозиви. Жена камикадзе се взривила по време на операцията в Сен Дени Операцията беше предшествана от интензивна стрелба и от ... ...

 • Франция е в траур- отключи ли бежанската вълна поредица от терористични актове

  Франция е в траур- отключи ли бежанската вълна поредица от терористични актове

  Франция е в траур. В петък вечерта има стрелба в Париж, а експлозии са се чули близо до националния стадион в предградието Сен Дени. Броят на жертвите непрекъснато расте, най-малко 120 убити. Ранените засега са 200, от които 80 тежко, твърди източник на AFP. Осем нападателя са мъртви, от които седем са се самоубили, а един ... ...

 • Винетката за колата поскъпва на 97 лв. догодина, започва въвеждането на ТОЛ система

  Винетката за колата поскъпва на 97 лв. догодина, започва въвеждането на ТОЛ система

  97 лв. ще струва годишната винетка за леки автомобили през 2016 г., реши правителството. Избирано е между различни варианти, като най-драстичният бе поскъпване до 145 лв. Седмичната винетка за леките коли ще струва 15 лв., при 10 лв. сега. Месечната винетка поскъпва от 25 на 30 лева. „Цените на винетната такса за леките автомобили не ... ...

 • Годишните винетки вероятно ще струват 100 лева

  Годишните винетки вероятно ще струват 100 лева

  Предвидено е поскъпване на годишната винетка, а цената й вероятно ще се вдигне до под 100 лева. Това стана ясно от думите на министъра на финансите Владислав Горанов в „Седмицата“ на Дарик. Той обясни, че има дебат за увеличение на цената на годишния стикер, който сега струва 67 лева. По повод появилата се информация по-рано ... ...

Само за три месеца 70 000 туристи са посетили Банята- Музеят за история на София

homeslider

70 0000 души са посетили Банята на столицата откакто беше отворена през септември като Музей за история на София, съобщи заместник-кметът Тодор Чобанов. На форум за развитие на туризма на България и Балканите – Go2Balkans той коментира, че през тази година столицата отчита 11% ръст на нощувките и на туристите. Една от причините е именно откриването на няколко нови музея- ... Виж още »

30% от земята у нас е сменила собственика си

DSC07612

За последните 7 години са сключени сделки за 11 млн. дка, или над 30% от земята е сменила собствеността си, коментира Стайко Стайков, председател на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи (БАСЗЗ) на семинар за тенденциите на пазара. По данни на асоциацията от 2007 досега цената на земята е нараснала около 3 пъти, а цените на рентите са се увеличили от 2012 ... Виж още »

Русия премахва безвизовия режим за Турция след сваления военен самолет на Москва

Ìèíèñòð èíîñòðàííûõ äåë Ðîññèè Ñåðãåé Ëàâðîâ ïðîâåë ïðåññ-êîíôåðåíöèþ äëÿ ðîññèéñêèõ è èíîñòðàííûõ æóðíàëèñòîâ ïî èòîãàì äåÿòåëüíîñòè ðîññèéñêîé äèïëîìàòèè â 2007 ãîäó.

Русия реши да преустанови безвизовия режим с Турция от 1 януари догодина, съобщи руският външен министър Сергей Лавров след среща със сирийския си колега Уалид Муалем, предадоха световните агенции. Ръководството на Руската федерация взе решение да преустанови безвизовия режим, който действа между Русия и Турция и това решение ще влезе в сила на 1 януари, каза Лавров. По думите му ... Виж още »

Ясно е кой стои зад кибератаките над държавните сайтове в деня на изборите

komputar-hakeri

Вече е ясно кой стои зад кибератаките към сайтовете на държавни институции по време на местните избори на 25 октомври и 1 ноември. Това каза заместник-министърът на транспорта Валери Борисов. Той обаче отказа да даде повече подробности по случая и уточни, че цялата информация ще бъде оповестена от разследващите органи, когато те преценят. Разкриването на хакерските атаки е станало основно ... Виж още »

Кога ще почиваме през 2016 г.?

kalendar

Догодина ще почиваме четири пъти по четири последователни дни, реши правителството. Първата поредица от неработни дни ще бъде около националния празник 3-ти март, който се пада в четвъртък. Свободен ще бъде и петък, 4-ти март. През 2016-та година Великден съвпада с Деня на труда 1-ви май, което намалява броя на почивните дни. За сметка на това, за неработен е определен ... Виж още »

Българските IT специалисти с 4 пъти по-висока заплата от средната за страната

kompiutaren specialist

Софтуерният бизнес е създал над 3000 работни места в последните 3 години, а близо 100 нови фирми са били създадени през 2014 г. Това заяви Георги Захариев, член на УС на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) по време на представянето на ежегодния анализ „Барометър на българската IT индустрия”, информира economic.bg. Софтуерният бизнес е най-високоплатеният сектор на икономиката, като там ... Виж още »

Черният петък в България тази година ще бъде запомнен и с огромните задръствания

promocii

Истерията „черен петък“ завладя и българите. Голямото предпразнично пазаруване започна. В последния петък от ноември хиляди щурмуваха магазините и буквално парализираха големите градове, информира Нова ТВ. „Черният петък“ се оказа отлична възможност за хиляди да опразнят джобовете и да дадат начало на голямото предпразнично пазаруване. Истерията за огромни намаления обаче доведе и до огромни задръствания и буквално спря движението около ... Виж още »

Почистват магистралите тази нощ заради снегонавявания

Снимка: Инфообзор

В нощта на петък срещу събота периодично ще се ограничава движението на тежкотоварните камиони по основните пътища и магистрали, по които се извършва снегопочистване, съобщи пресцентърът на агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Интензивни снеговалежи се очакват в Северозападна България и в областите София и Перник, посочват от АПИ. В момента се извършва снегопочистване в двете посоки на автомагистрала „Хемус“ в участъка ... Виж още »

Първи сняг дойде и в София

Снимка: БГНЕС, архив

На територията на Столичната община вече вали сняг в района на Панчарево, образувалата се снежна покривка е 4 см, съобщава БГНЕС. Общината е в готовност да почиства и обработва пътните платна, съобщи Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат пред БНР. От Областно пътно управление вече обработват републиканския път София – Самоков. Падналият по-рано проливен дъжд в София предизвика наводняване на ... Виж още »

Да лекуваме овошките с хомеопатия

homeo

Европа и светът са пристрастени към пестицидите за отглеждане на растенията, така се пристрастиха да отглеждат животните и децата си с антибиотици. На форум в София еколози и земеделски производители обсъдиха „пристрастеността на Европа към пестицидите и как екологичните решения могат да процъфтят. Павлин Пантов, биопроизводител на ябълки, сподели многобройни иновации, които той предлага като решения при отглеждането на ябълкови градини. ... Виж още »