Горещо

БСП няма пари сега да върне надвзетата субсидия, похарчени са

БСП нямат пари да върнат надвзетата партийната субсидия. Това обяви в кулоарите на парламента председателят на партията Корнелия Нинова. Тя обясни, че надвзетите средства ще им бъдат удържани от следващата субсидия. От началото на годината партията е похарчила почти 6 милиона лева.

„Имаме, както знаете, информацията към декември миналата година – 6 млн. лв., но ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите на влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лв. от началото на тази година сме похарчили за европейската кампания – 2 млн.; за старта на Българска свободна телевизия – около 1,5 млн. лв.; също толкова за средства за издръжка на структурите. Така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година в резултати на кампанията и старта на телевизията, но сме ги изхарчили. Така че от следващите преводи започва да си удържа за връщане това, което сме надвзели“, посочи Нинова.

БСП ще участва в новите консултации за размера на партийните субсидии, обяви още Нинова.

Смятаме, че това е разумното. Да седнем и с аргументи и без емоции да обсъдим в две посоки. Да не допускаме частни интереси да си купуват партии, да диктуват политиката на България, но да намалим субсидията, така че обществото да се успокои, че партиите не харчат излишни пари. С тези два принципа отиваме на разговори. Трябваше да бъдат днес. Бяхме вчера поканени за днес, но сега на председателски съвет са се уточнили, че няма да има такива“, коментира още Нинова.

Според лидера на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов въпросът за партийните субсидии е деликатен, но има различни варианти за намиране на решение и до края на юли то ще бъде взето. НФСБ няма проблем да върне надвзетите средства от партийната субсидия, коментира още Симеонов.

(Visited 167 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "БСП няма пари сега да върне надвзетата субсидия, похарчени са"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.