Горещо

Шеф на НЕК: Пазарът на ток у нас се манипулира

Няма никаква опасност за доставките на електричество за гражданите. Всички граждани обаче сме платили и сме спонсорирали някой със 700 млн. лева заради тези игри на борсата. Пазарът в България се манипулира. Това каза пред БНТ изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев, който преди дни подаде оставка, която обаче не беше приета от БЕХ.

„Разсъждавах много защо са тези атаки срещу НЕК. НЕК е обществен доставчик на енергията на гражданите на България. Искам категорично да заявя, че няма никаква опасност за доставките на електричество за обществото. НЕК продава на свободния пазар само излишната си енергия, която за мое съжаление не е много. Смешно е да се твърди, че НЕК разпределя порциите. Миналата седмица беше блокиран свободния пазар в България. Това се случи на скандалния търг“, обясни той.

„Цената на електроенергията на борсата се изкривява и е на много по-ниски цени. С атаките срещу мен се опитаха да прикрият тези извращения на борсата. Рекордните цени са отпреди три дни. Преди това нямаше такова нещо. Трябва да защитаваме родното си производство. Държавата трябва да вземе спешни мерки в сектор „Енергетика“, иначе бизнесът ще остане без пари. НЕК не може да помогне в този случай“, категоричен бе Илиев.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Шеф на НЕК: Пазарът на ток у нас се манипулира"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.