Горещо

Курортен комплекс като „подпорна“ стена на плажа Алепу

Greenpeace Bulgaria

„Подпорната“ стена на Алепу всъщност и по документи е курортен комплекс, съобщи bTV. 

След проверка вчера на Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) стана ясно, че постройката е изградена като „подпорна“ стена. Още през 2017 г. е предвидено изграждане на курортен комплекс. Проверка в кадастъра показва, че имот от над 7 000 кв метра е предназначен за хотел „Алепу Вилидж“ и „Алепу Бриз Вилидж.“

Оценка за съвместимост на Регионалната инспекция по опазване на околната среда (РИОСВ)- Бургас от 2017 г. дава оценка за изграждане на курортен комплекс…., както и съпътстваща дейност по укрепване на регистрирано свлачище.

От това става ясно, че хотелът се строи и като брегоукрепително съоръжение, нова модерна конструкция за почивка.

От февруари 2019 година е издадена заповед строителството на обекта да бъде спряно. само преди няколко дни стана ясно, че строителство там в момента се извършва. 

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил допълнителна проверка, която Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да извърши. Очаква се резултат да има до една -две седмици.

Скандалният строеж предвизвика серия от недоволство и протест на 3 юни пред Народното събрание. Според еколозите се нарушава Закона за Черноморското крайбрежие. Очакваме най-скоро време да стане ясно какви са строителните и екологични несъответствия при изграждането на „подпорното“ съоръжение.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Курортен комплекс като „подпорна“ стена на плажа Алепу"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.