Горещо

10 храни за добро самочувствие нa мъжете -II

6. Червено зеле
Богато е на сяра и йод, които прочистват организма от вътре. Те извеждат натрупаните в организма токсини, същите които придават сивкав или зеленикав оттенък на лицето. Ако страдате от акне, червеното зеле е лечебна храна за вас. Полезно е да се консумира, както в суров вид, така и като ястие.

7.Цвекло
Препоръчва се заради наличието на бетаин, биоактивно вещество, спомагащо редуцирането на мазнините. Сокът в него съдържа хлор, който подпомага храносмилателните процеси. Изстискан е с неприятен вкус, но добавен в салата не се усеща. Естествено, ползите му се извличат напълно при консумацията на целия продукт.

8. Масло от гроздови семки
Хапвали ли сте италиански хляб? Съдържа масло от гроздови семки. Маслото вече е широко използвано в козметичната индустрия, което не би било факт, ако не се отличаваше със свойствата си. То е натурален източник на витамин Е, който предотвратява образуването на бръчки. Прилагано вътрешно не губи ползите си, а напротив. Предлага се в специализираните магазини за био продукти. Цената му спрямо слънчогледовото олио действително е висока, но ползите му си заслужават.
Освен за подправяне на салати, може да се използва и за пържене, печене, варене, във всяко едно ястие или хранителен продукт, който приготвяме у дома.


9.Пуешко месо

Жените не пропускат да забележат колко бели са зъбите ви, дали са почистени ушите ви, грижите ли се за косата и ноктите си. За поддържане на здравия вид на ноктите ви е необходимо да приемате достатъчно вода през деня и консумирате много белтъчини. Плодовете и зеленчуците с ярък цвят са продуктите, които осигуряват здравия вид на ноктите и свежестта на кожата. Подобен ефект има и супата с пуешко месо. Пикантно ястие с пуйка и чили сос дава всичко необходимо да приятния външен вид на мъжа и буквално зарежда с ендорфини, които отключват пък приятните палави изживявания.

10.Гуава
Плодът е богат на антиоксиданти, които противодействат на свободните радикали, увреждащи клетките на кожата. Може да се приеме за средство против остаряването й. Не е задължително да се яде. Ефект се получава и при използването на плода в козметичните средства или натриването на кожата с него.
Съдържанието на витамин С в гуавата е пет пъти по-високо от това в портокалите – което подсигурява здравето и бодростта.
Подходящо е консумацията му да се осъществява в плодова салата или пасиран и смесен със сок от лайм.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "10 храни за добро самочувствие нa мъжете -II"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.