Горещо

Виваком привлякла най-много абонати при смяната на оператор

GSMПрез тази седмица „Виваком“ е приела сто хилядния си абонат, който e пренесъл телефонния си номер от други мобилни мрежи, съобщиха от компанията. От старта на процедурата „на едно гише“ средно по 5000 клиенти на други мобилни мрежи преминават към „Виваком“, информира „Лайвбиз“.
От компанията твърдят, че са единственият мобилен оператор, който има положителен баланс от пренесени в мрежата си мобилни номера, т.е. повече нови клиенти е приела, отколкото са я напуснали. Отделно от това тя има ръст от 37% нови клиенти за последната година.
Потребителите получиха възможност да избират своя оператор, като запазват настоящия си номер, през април 2008 г. Две години по-късно беше въведена процедурата за обслужване „на едно гише” и от август миналата година желаещите пренасят номерата си единствено със заявление при оператора, към когото искат да преминат.
Според последния годишен доклад на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) се отчита ръст на дела на БТК на пазара на мобилни комуникации през 2010 г. съответно с 2% по отношение на броя на абонатите и с 2.7% по отношение на приходите. В същото време делът на „Мобилтел” намалява с 2.6% на база брой абонати и с 1.6% на база приходи. Делът на „Глобул“ също намалява на база приходи с 1.1%.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Виваком привлякла най-много абонати при смяната на оператор"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.