Горещо

Носете обувки не повече от 7 см високи токчета

Високите токчета са неизменна част от гардероба на много дами. Но трябва да се внимава с височината на токчетата която избирате, защото могат да се окажат опасни, защото повишават риска от артрит в по-късна възраст, предупреждават експерти. Затова дами наблегнете на токчета не по-високи от 5-7 см. Това изменение се дължи на това, че високите токчета променят стойката и повишават натиска върху стъпалата, глезените и коленните стави и така увеличават опасността от остеопороза.

Изследванията показват – Дамите, които носят високи обувки, натоварват няколко пъти повече гръбначния си стълб в сравнение с тези, които предпочитат обувките на равни подметки или маратонки. Ако носите само пък обувки, който са изцяло с равна подметка също не е подходящо за вашият крак, защото рискувате да доведете до смъкване на свода. Ортопедите препоръчват на дамите да използват западния модел.Там дамите ходят до работното място с обувки, който са с равна подметка и удобни и когато стигнат работното място сменят с обувки на висок ток.

Ако можете това е най-добрата комбинация редуване през деня на обувки на висок ток с такива на равна подметка. Никога не се правете на велика, не обувките, а вие и вашето самочувствие сте важни. Затова заложете на удобни обувки, който няма да уморят краката ви и да ви направят мазоли. Забравете за много високи токчета, които ви уморяват и създават неудобство. Ако носите неудобни и прекалено тясни за крака ви обувки рискувате да си навлечете не само мазоли и подуване на крака, но и изкривяване на пръста на крака навътре.

Затова струва ли си да измъчвате краката си, за да “пораснете” с няколко сантиметра, за сметка на вашето здраве?Носете обувки на ток не повече от 7 см и краката и кръстът ще ви са благодарни.

(Visited 115 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Носете обувки не повече от 7 см високи токчета"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.