Горещо

НАП удари столични заведения, откри 50 млн. лв. скрит оборот

Есил Дюран БИАДБлизо 50 млн. лв. неотчетен оборот откриха при акция служители на НАП, МВР и прокуратурата. Операцията е проведена в рамките на досъдебно производство за укриване на данъци и документи престъпления, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Фирма, стопанисвала популярни нощни заведения в София, е укрила близо 50 млн. лв. оборот за последните 3 години. Невнесеният ДДС за периода е от порядъка на 10 млн. лв. Укривани са още корпоративен данък, осигуровки и данък върху доходите на персонала.

След продължително разследване, проведено от антимафиотите, днес, заедно със служители на НАП и под ръководството на Софийска градска прокуратура били претърсени 7 адреса в столицата. Оттам са иззети компютри, касови апарати и специализиран софтуер за манипулиране на фискални устройства.

По първоначална информация за периода от 2008 г. досега заведенията са укривали значителна част от оборотите си чрез изтриване на данни от касовите апарати.

Манипулирането на фискалните устройства е ставало от сервизна фирма, чийто управител е задържан. Доставките на алкохол и цигари в заведенията също са се извършвали без документи, показва още разследването.
По информация на БГНЕС едно от проверяваните заведения е фолк клуб „Биад“, откъдето експертите изнасяха компютри. От 2008 г. БИАД е собственост на бизнесмена Светослав Атанасов. Той върти и заведенията „Джим Бийм“, „Ориент 33“, както и пийпшоуто на Лъвов мост.

(Visited 133 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "НАП удари столични заведения, откри 50 млн. лв. скрит оборот"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.