Горещо

Проблеми на „М-тел“ спряха разговорите за час

Абонатите на “М-Тел” имаха сериозни проблеми с обхвата на мобилните си устройства в продължение на малко повече от час в петък вечерта – от 19 ч до малко след 20 ч. Ситуацията наподобяваше опитите да набереш GSM в първите минути на Нова година, когато трудно се осъществява връзката, информира в. „Труд“. Проблем имаше и при свързването между мрежите на „М-тел“ и „Виваком“ съобщиха от операторите.

При водещия телеком в страната, чиито абонати са малко под 5 милиона души, са усетени най-силно в столицата. На екраните на GSM-ите се изписваше съобщение “Грешка в мрежата”. Освен че избирането на мобилни номера бе на практика невъзможно, изпращането на SMS-и също се оказа непосилна задача. След отстраняването на аварията клиентите получаваха съобщения за пропуснати повиквания, без GSM-ите им да са звънели.

От телекома потвърдиха, че имат технически проблем, но отказаха допълнителни разяснения. Неприятности с мобилната мрежа са регистрирани във Варна и други градове на страната. Затруднения имаше и за абонатите на „Виваком“, които се опитваха да се свържат с номера от мрежата на „М-тел“.

Веднага след срива интернет форумите прегряха от гневни коментари срещу “М-Тел”. Повечето от клиентите на оператора недоволстват, че това е поредната неприятна изненада напоследък. Заради внедряването на нов клиентски софтуер в продължение на девет месеца – от септември м. г. до април 2011 година, имаше сериозни проблеми с издаването на месечните фактури. Абонатите не ги получаваха с месеци, а след това сметките дойдоха по три накуп за Коледа и Великден. Губеха се кредитни лимити и бонус точки на клиентите на оператора.

Преди дни “М-Тел” съобщи, че планира да пусне първата тестова мобилна мрежа от четвърто поколение до края на септември т. г. Другите два GSM оператора планират подобна стъпка най-рано през следващата година.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Проблеми на „М-тел“ спряха разговорите за час"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.