Горещо

Използването на интернет подмладява хората

интернет младостИзползването на интернет може да забави естествените процеси на стареене и да стимулира мозъчните центрове


Ново изследване на учени от Калифорнийския университет показа обнадеждаващи резултати във връзка с борбата с естественото стареене на организма. В изследването са участвали 24 души, които са били на възраст от 55 до 76 години, информира prekrasna.bg. По-голямата част от тях са използвали виртуалната мрежа ежедневно.
Учените твърдят, че системното търсене на информация, преглеждането на различни публикации и участването в различни социални мрежи и форуми, оказват благоприятно влияние върху дейността на мозъка. Интернет стимулира мозъчните центрове, отговарящи за вземането на важни решения и мисленето, държи мозъка активен и кара хората да се развиват и информират непрекъснато. Смята се, че запознаването с различните новости действа подмладяващо и намалява стареенето.
Много потребители, които са започнали да използват интернет за пръв път след 40 год. възраст, споделят, че се чувстват по-млади и енергични, защото виртуалната мрежа им е дала увереност и самочувствие. Това важи в голяма степен за хората, които живеят сами, за по-затворените и необщителни потребители, които трудно намират общ език с околните. Интернет им помага да общуват, да споделят и да намират нови виртуални приятели. Постигнатото в интернет, те често пренасят в реалния живот и подобряват качеството на социалните си контакти.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Използването на интернет подмладява хората"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.