Горещо

Рехав протест срещу цените на горивата

50 коли и няколко мотора се включиха в 6-тия протест срещу високите цени на горивата в столицата, предаде news.bg.
Организаторите от Гражданско сдружение „СИЛА“ и граждани се събраха на символичен протест на две бензиностанции „Лукойл“ в столицата.
Малко по-късно протестиращите ще се отправят към посолствата на САЩ и Русия, на чиито представители ще връчат протестни писма. Декларация, под която недоволните се подписват и в този момент, пък е подготвена за Симеон Дянков. По-късно тя ще бъде занесена във финансовото ведомство.
Стана ясно, че маршрутът на шествието се крие умишлено, за да не бъде „саботирано“ от властите, информира БНР.
От сдружението обосновават протестните действия с необосновано покачващите се цени на горивата и достигането им до рекордни стойности на дребно, както и монополизирането на пазара на горивата и бездействието на държавата за промяна на условията за внос.
Организаторите са подготвили въпроси към премиера Бойко Борисов, председателя на КЗК Петко Николов, шефа на Митниците Ваньо Танов, данъчен номер едно Красимир Стефанов. Питанията са свързани с пазарния дял на играчите на пазара на горива; какви са резултатите на експертната група, която проучва ситуацията около високите цени на горивата; защо чак сега се отнема лиценза на „Лукойл“, при положение, че не е спазен законовия срок за свързване със системата на НАП.
От „СИЛА“ настояват за пълна прозрачност на разпределението на вносителите на пазара на горива; включване в КЗК и ДКЕВР на граждански организации и организации на потребителите; премахване на създадените бариери за навлизане на нови участници на пазара на горивата.
Протести се провеждат и в други градове в страната.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Рехав протест срещу цените на горивата"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.