Горещо

КРС: Разговорите по мобилните телефони ще поевтиняват

мobile phonesПоредният секторен анализ на цените на мобилните разговори ще изготви Комисията за регулиране на съобщенията през септември. След това той ще бъде представен за обществено обсъждане и впоследствие изпратен за нотификация на ЕК. Най-рано в края на месец ноември и началото на месец декември ще стане ясно с колко ще поетвинеят разговорите с мобилни телефони и стъпките, които ще бъдат предприети. Това съобщи председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков в ефира на bTV.
Припомняме ви, че преди няколко дни Европейската комисия отправи предупреждение за скъпите разговори в мобилните мрежи у нас. Нели Крус – зам.-председател на ЕК, отговарящ за цифровия дневен ред, призовава КРС да вземе мерки срещу операторите, тъй като „клиентите в най-бедната страна в общността плащат повече от всички останали европейци“. Изданието EurActive цитира мобилни оператори от други страни на ЕК, които също са изразили безпокойство от високите тарифи и липсата на прозрачност.
В България клиентите на мобилните оператори са повече от 10 млн. при население от около 7 млн. души. Това значи, че навлизането на мобилните оператори сред населението е 138% п. Председателят на КРС коментира, че данните означават, че всеки човек разполага с по 2-3 мобилни телефона.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "КРС: Разговорите по мобилните телефони ще поевтиняват"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.