Горещо

В петък бе Международния ден на бирата

Бирата също си има своя празник. 5 август е обявен за Международен ден на бирата и се празнува на всички континенти. Светът рядко се обединява около нещо, но пиенето на златната бира е едно от нещата, за които човек доказано прави откачени лудории, за да се докопа до поредната бутилка бира.
На 5 август по целия свят ще се състояха стотици малки и големи бирени партита и всички да се насладят и оценят тази пенлива и така разхлаждаща в жегата напитка, информира агенция „Крос“.
Международният ден на бирата съществува от едва две години – празнува се от 2008 година, като само две години по-късно вече има 102 празненства, посветени на питието. Основан е през 2007 от Джеси Авшаломов, Еван Хамилтън, Аарон Араки, Ричард Хернандез, Тейлър Бъртън и Риланд Хейл. Целта е светът да празнува заедно в името на бирата. Празникът влиза в топ 6 на най-търсените в Google. Знае се за 19 държави, които ще празнуват през 2011: Австралия, Канада, Коста Рика, Англия, Германия, Гана, Гърция, Индия, Израел, Малайзия, Нова Зеландия, Норвегия, Филипините, Шотландия, Словения, Южна Африка, Турция, Щатите и Венецуела. Избран е месец август, заради топлото си и подходящо време. Тя може да ни донесе прохлада, може да снабди организма с необходимите соли и витамини. През лятото най-продавана е светлата бира, а през зимата – тъмната. Пивото е натурален продукт. 92 процента от съдържанието й е вода, при производството й се използва още малц, хмел и етилов алкохол. Напълно погрешно е да се смята, че съдържа и спирт.

 

Все пак Инфообзор ви желае да не празнувате празника само на този ден. И да пиете умерено…

(Visited 65 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "В петък бе Международния ден на бирата"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.