Горещо

Интернет стана на 20 години

internetИнтернет навърши 20 години. На 6 август 1991 година група инженери от Европейски център за ядрени изследвания „ЦЕРН” начело Тимъти Джон Бърнърс-Лий представиха зa първи път на широката общественост проекта за световна глобална компютърна мрежа, която ще позволи създаването на връзки към която и да е информация, където и да се намира тя.

На тази дата се отбелязва и създаването на първия уебсайт, който отново е дело на експертите от ЦЕРН и чието оригинално име днес не се е съхранило, информира БНР. Този сайт се превръща и в първия в света интернет каталог, защото в него Тимъти Джон Бърнърс-Лий качва и списък с линкове към други сайтове.

По повод на рождения ден на интернет и на първия уебсайт, компанията Майкрософт направи допитване сред 100 000 потребители в мрежата и ги помоли да прогнозират какво е бъдещето й до 2020 година. Много от анкетираните признават, че се притесняват за сигурността си когато сърфират и се безпокоят, че защитата на личните им данни в мрежата не е добре гарантирана.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Интернет стана на 20 години"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.