Горещо

Заради нарушения затвориха хотел и ресторанти на Слънчев бряг

Слънчев брягКомисията за защита на потребителите ще затвори две новопостроени крила на хотел в Слънчев бряг. Единият от ресторантите му също ще бъде запечатан и ще загуби правото да работи, съобщиха от НАП. Причината е, че новите части от сградата и ресторанта не са направили задължителната категоризация по закон. Целият персонал на хотела е бил нает на 4 часов работен ден.
Нови груби нарушения на трудовото законодателство разкриха съвместните проверки на НАП и Инспекцията по труда при продължаващите и снощи проверки в увеселителни заведения в Слънчев бряг. Бармани и сервитьори работят 24 часа без прекъсване, което е недопустимо по закон. Същите хора са били осигурявани по документи като заети на 4 часов работен ден. Работодателите им ще бъдат глобени още утре и от НАП, и от Инспекцията по труда. Санкцията за неверни данни в осигурителните декларации стига до 5000 лв. Преди ден инспекторите „откриха“ в комплекса над 200 хил. лв. укрити доходи от фирмите.

Доставките на алкохол, безалкохолни напитки и храни в нощните заведения в „Слънчев бряг“ са извършвани без документи, не са издавани фактури, а покупките са финансирани с укрит оборот. Възложена е проверка и на най-голямата борса в курорта за храни и напитки. Открити са доказателства, че борсата също укрива значителна част от приходите си.

Близо 3 пъти по-малко от действителния оборот отчитат на касовите си апарати нощните клубове и дискотеките в курортния комплекс Слънчев бряг. Приходите от вход и продажби в 4 нощни клубове на плажа, ресторант и паркинг само за две нощи са достигнали близо 600 хил. лв., което е три пъти повече от отчетеното на касовите апарати на заведенията през миналия уикенд.

От НАП припомнят, че през миналото лято данъчните са наблюдавали близо 80 от най-популярните нощни заведения по Черноморието. За малко повече от месец, „на светло“ излязоха близо 4,5 млн. лв. укрит оборот. След проверките всички фирми без изключение увеличиха месечните си вноски по ДДС в бюджета със средно 50%

(Visited 66 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Заради нарушения затвориха хотел и ресторанти на Слънчев бряг"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.