Горещо

Брюксел извозва боклука си с каруци

Тази стъпка е не само с мисъл за околната среда, но – според властите, и доста по-евтино решение, информира в. „Стандарт“. Това обаче е спорно, като се има предвид, че местната управа е инвестирала 50 хил. евро в два коня, конюшни и каруци. Освен всичко друго, изглежда, работниците по чистотата са много по-атрактивни и симпатични за гражданите върху теглени от коне каруци, отколкото в шумните и тромави боклукчийски коли.
Със сигурност тази гледка вече е хит за много от местните деца, отбелязва Би Би Си. Проектът е вдъхновен от подобна схема за събиране на боклука във Франция, чиято идея е да се пестят пари за бензин и да се намалят вредните емисии в атмосферата.
Първоначалните данни за съответните райони, в които той тръгна, сочат, че хората рециклират между 15 и 17% повече отпадък, сякаш подсещани да бъдат по-зелени от самото присъствие на конете.
Освен да превозват боклука двата коня в Белгия са призвани да вършат и други задължения. През уикендите животните превозват деца от местните училища по време на разходките им. Освен това конете участват в различни празненства и в паради.

 

Видео по темата можете да видите тук.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Брюксел извозва боклука си с каруци"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.