Горещо

Навършиха се 15 г. от смъртта на Ванга

Днес се навършват се 15 години от кончината на пророчицата Ванга. И днес много хора продължават да я почитат като светица.
Заради помена входът за къщата-музей на пророчицата Ванга в Петрич бе безплатен за всички посетители. Заради това община Петрич, която стопанисва обекта, реши никой да не плаща в този ден, информира агенция „Стандарт“.
„Гостите никак не са малко, вече дойдоха и няколко руснаци. На всички разказваме за живота и делото на леля Ванга. Черпим всички с бонбони за Бог да прости. По-късно през деня очакваме още по-голям наплив от посетители“, заяви уредникът на къщата-музей Тодор Тараков.
Върволица от хора се изви и към Рупите, където е храмът на Ванга. Още от сутринта нашенци от цялата страна, руснаци и гърци, пристигнали в манастирския комплекс, за да почетат годишнината от смъртта на пророчицата. „Ванга няма как да бъде забравена от хората. Те уважават и ценят делото й, затова и гробът й е отрупан със свежи цветя. По беседките и по пейките е пълно с хора, които си носят храни и раздават за Бог да прости“, разказа управителят на манастирски комплекс „Ванга“ Серафим Иванов.
През септември пък ще бъде готов неин паметник, поръчан от едноименната фондация, предаде БНР. Така на 3 октомври ще бъде отбелязана 100-годишнината от рождението на Ванга.

Скулптурата е дело на проф. Емил Попов, преподавател в Художествената академия. Паметникът е с височина 1 метър и 80 сантиметра.
Пророчицата е изобразена седнала на пейката до масата, както е приемала нуждаещите се от нейната помощ хора.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Навършиха се 15 г. от смъртта на Ванга"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.