Горещо

720 хил. евро за почивка в Космоса

Space hotelРуската компания “Орбитал технолъджи” разработва хотел в Космоса, който ще се издига на 350 км над Земята. Той ще може да побере до 7 гости в четирите си кабини, информира интернет страница на „Труд“ позовавайки се на британските медии.
Услугата е от типа “ол инклузив” и се предлага за пет нощувки. Цената е 720 000 евро, от които 120 000 са за нощувките с храната, а 600 хил. евро – пътни разходи.
Космическите туристи ще пристигат в хотела с невероятна гледка към Земята и звездите на борда на кораба “Союз”. Пътуването до него е не по-малко приключение от самия престой, защото ще отнема цели два дни.
Хотелът, който все още няма име и засега е наречен “Комерсиална космическа станция”, ще отвори врати през 2016 г., твърдят от “Орбитал технолъджи”. От компанията са категорични, че той ще предлага много по-голям комфорт от Международната космическа станция (МКС), която използват астронавти от цял свят.
Заради безтегловността гостите на хотела ще могат да избират дали леглата им да бъдат в хоризонтално или във вертикално положение. Душовете в банята обаче ще бъдат запечатани, за да не може водата “да тече където си иска”. Така на туристите няма да им остава друго, освен да се обтриват с гъби за баня, докато се приберат у дома. По същата причина в тоалетните няма да тече вода, а силна въздушна струя. Отпадъчната вода ще се рециклира, а въздухът в помещенията ще се пречиства от неприятни миризми и бактерии.
За удобствата на космическите туристи ще се грижи специално обучен екип. Храната им ще пристига приготвена на Земята и ще бъде притопляна на микровълнова фурна в кухнята. Менюто им ще бъде далеч по-вкусно от това на астронавтите на МКС, които се хранят със замразена храна или такава на таблетки. Космическите туристи ще похапват задушено телешко с гъби, пюре от бял боб, картофена супа и компот от сливи, предвиждат от “Орбитал текнолъджи”. Разрешено е пиенето на чай, минерална вода и сокове, но не и на алкохол.
Чудите се какво ще правят туристите, затворени в една капсула? Ще наблюдават Вселената.
Всички каюти на борда на хотела ще са снабдени с бинокли, телескопи и камери, от които ще се разкриват уникални звездни и галактически гледки.
“Хотелът ще бъде отворен за богати хора или за такива, които работят в частния сектор и искат да си правят проучвания в Космоса”, заяви главният изпълнителен директор на компанията Сергей Костенко. По думите му хотелът ще бъде изграден така, че да послужи и като “евакуационен спешен център” в случай на криза на борда на МКС.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "720 хил. евро за почивка в Космоса"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.