Горещо

Хранят мечки със замразени плодове

Мечките в парка над Белица се хранят със замразени плодове и зеленчуци, за да се разхлаждат в жегите. Порционите за 25-те четириноги обитатели обаче са намалени от 10 на 7-8 килограма заради високите цени, предаде агенция „Стандарт“.
„Имаме определен бюджет и се съобразяваме с него. Не очаквахме цените на плодовете и зеленчуците да са толкова високи. По-малката доза от тях компенсираме с хляб – даваме им на ден по 3, а не по 2 хляба. Всеки ден хапват и месо”, обясни ръководителят на екипа в Центъра за реадаптация на танцуващи мецани в Рила планина Васил Мадолев.
Животните пък често превръщат замразените плодове в играчки. Блъскат ги, търкалят ги по земята, подхвърлят ги нагоре и настрани. „по този начин се хапват дажбата не за няколко минути, а за 1-2 часа. Няма опасност за мечките въпреки високите температури”, уточни Мадолев.
За четириногите има достатъчно прохладни и сенчести райони. А във всеки сектор е изграден басейн, в който водата се сменя веднъж седмично. Всичките ни обитатели са в добро здраве, нямат никакви проблеми, увери шефът на екипа в мечия парк над Белица.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Хранят мечки със замразени плодове"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.