Горещо

Очакват повече първолаци тази година

Първолаците тази година ще са малко повече от миналата година поради демографски причини и заради завърнали се у нас емигранти от чужбина. Това заяви министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, предаде БНР.

Миналата година първолаците са били близо 60 хиляди. Тази година се очаква те да са малко повече, но няма още точни данни, заяви министър Игнатов. Предизвикателство пред министерството ще са децата на завърналите се емигранти в страната.

Миналата година по неофициални данни около двеста хиляди души са започнали да се движат към България. Ние трябва да организираме система, която да приеме тези деца, да ги адаптира и те да се влеят в българското образование. Ние имаме готовност и тази година, ако имаме по-големи групи да ги включим.

Министерството на образованието, младежта и науката обсъжда и въпроса за осигуряване на втори комплект учебници за първолаците в училищата, за да се преодолее проблемът с тежките раници, които децата носят. Министър Игнатов заяви:

Естествено е, че след като има целодневна организация на учебния ден на децата, това е напълно нормално да не се носят тези учебници.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Очакват повече първолаци тази година"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.