Горещо

Опипват кандидат-стюардеси за силикон

Забрана за силикон и татуировки на стюардесите издаде индонезийската авиокомпания „Гаруда“ От унизителни проверки се оплакаха южнокорейски кандидатки за работа там.
За да се доберат до жадуваните 18 свободни места, южнокорейските момичета били подложени на опипване и на преглед по бикини. Тези практики силно възмутиха обществеността в страната, предава Фран прес.
„Опипването на бюстовете е задължителна практика, защото гръдните импланти могат да предизвикат сериозни проблеми при драстично спадане на налягането по време на полет“, оправдаха се от компанията.
Но от южнокорейския национален превозвач контрираха, че подобни прегледи са абсолютно ненужни. „Това би означавало, че не трябва да допускаме на борда нито една пътничка със силиконов бюст“, заяви говорителката на компанията Korean air, предава БТА.
Ким Да Ми от сеулския Център срещу сексуалното насилие попита реторично дали подобни прегледи биха били извършени от компанията в Индонезия, най-голямата мюсюлманска страна, където женското тяло е абсолютно табу.

 

(Visited 48 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Опипват кандидат-стюардеси за силикон"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.