Горещо

КРС: мобилните оператори да не събират стари сметки чрез фирми за лоши кредити

Комисията за регулиране на съобщенията е изразила своето несъгласие с практиката на мобилните оператори у нас да сключват договори с фирми за събиране на забавени сметки. Това каза в Бургас Веселин Божков – председател на комисията, който днес отговаря на въпроси и жалби на потребители в открита приемна, предаде БТА. Божков поясни, че такава практика има в много градове в страната и в част от случаите клиентите не са издирени надлежно от оператора си. Вследствие сметките им набъбват от 65 до 750 лева, например. Сумите се събират от фирми, които вземат такса за услугата, лихви и т. н.
„Това е свинщина и не е коректно отношение между оператор и потребител като начин на комуникация“, каза Божков.
Той добави, че другите жалби, които са постъпили по време на приемната, засягат надписани сметки, нежелани sms-и и неритмично получаване на сметки. За последната година жалбите са повече от 3500. От тях 2500 засягат въпроса с преносимостта на номерата от един на друг оператор.
Председателят на КРС засегна и проблема със заглушаването на наши радиостанции от турски. Той каза, че от 9 до 12 август са направени съвместни измервания заедно с турски експерти. Според Божков като цяло картината е позитивна в сравнение с други години. При измерванията са регистрирани само два пробива на наша територия.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "КРС: мобилните оператори да не събират стари сметки чрез фирми за лоши кредити"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.