Горещо

Морските общини лъжат за броя на жителите, за да получават европари

 

Причината за изнасяне на некоректни данни е, че така местните власти ще получат повече европари. Това ще доведе не само до едни безсмислени и неизползваеми съоръжения, но те ще трябва да се изплатят чрез скъпите такси за вода, които хората ще плащат.

Разминаване в информацията има и за пречиствателната станция на Несебър. Общината планира население от 350 000 души, а реално през летния сезон хората са не повече от 100 000. Изграждането на проектите за канализации, водопроводна мрежа, пречиствателни станции се бавят, въпреки че съоръженията за градове над 10 0000 трябваше да са готови до края на 2010 г.. Затова и програма „Околна среда“, която финансира общинските водни проекти е една от най-рисковите и има опасност да не усвоим всички предвидени 1,8 млрд. евро по нея.

Ако нямаме точни цифри от три различни източника, които да съвпадат, няма да налеем и един лев в пречиствателни станции, заплаши Плевнелиев. Той каза, че броят на жителите в морските общини през лятото и през зимата ще се засече от няколко различни източника – общините, икономическо министерство, Националния статистически институт и ВиК дружествата. Най-тежките казуси са Златни пясъци, Слънчев бряг заедно със Свети Влас, Равда и Несебър и Созопол.  До края на май следващата година си поставяме за цел да изведем тръби дълбоководно, да ги заустим, така че да не се създава проблем с директно изливане на отпадни води по плажовете в тези три зони. Това ще струва 15-20 млн. лева, каза още регионалният министър.

 

Въпреки че завишените данни включват бъдеще строителство, тези данни трябва да се докажат с Общ устройствен план, каквито тези общини нямат.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Be the first to comment on "Морските общини лъжат за броя на жителите, за да получават европари"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.